Parforhold og skilsmisse

Parforhold og skilsmisse.

En skilsmisse kan ende med at blive en kompliceret sag, hvor den trækkes i langdrag på grund af juridiske problemer, som i virkeligheden bunder i følelsesmæssige problemer. Det er den følelsesmæssige skilsmisse som ofte er den sværeste, og den kan der ikke kan lovgives om.

Nogle siger, at de er vokset fra hinanden, har været utro, arbejder for meget, tilbringer for lidt tid sammen, eller er for stille og ikke får meldt ud hvad der foregår indeni. Når vi glemmer at tale sammen om det der ligger os på sinde og som har betydning i vores liv, er der risiko for at der bliver afstand, misforståelser og manglende kontakt. Det kan give en fornemmelse af at du er alene og ensom selvom din partner er lige ved siden af dig.

Vi forandrer os gennem livet og jeg tror på at det er væsentligt at vi er tunet ind på hinanden for at vi ikke vokser fra hinanden.

Midt i skilsmissen er det væsentligt at gøre sig umage for at være taknemmelig for det der har været godt, at huske at fortælle det man har lært af den anden – både stort og småt. Det er væsentligt at huske på, at livet trods alt fortsætter, kærligheden vil lever videre og at du kommer til at mærke lyst, liv og energi igen, når sorgen over skilsmissen har lagt sig.

Gennem parterapi er der en mulighed for at I ikke ender i “mudderkastning”, skænderi, respektløshed, vrede og kamp. I terapien skabes der et rum hvor der er mulighed for, at I begge får en følelse af at have jer selv i behold og bevare respekten imellem jer. Det kan være svært at undgå smerte, afsavn, sorg, tomhed og ar på sjælen, men i en samtale er der mulighed for at få sagt det der skal siges, på en ordentlig måde. Jeg mener, at det er gavnligt at vælge terapi, om det ender med skilsmisse eller genforening.