Parforhold og barnløshed

Parforhold og barnløshed.

Er du i et parforhold hvor I ønsker at blive forældre og det ikke vil lykkes at få et barn, så er der mulighed for at få hjælp på fertilitetsklinikker, alternativ behandling og at adoptere et barn. Ønsket om at få et barn som lader vente på sig eller slet ikke kommer, sætter efter min erfaring, gang i en masse følelser og tanker.

Når disse følelser og tanker gemmes væk, enten fordi du synes du selv kan klare det, eller fordi du synes det er grænseoverskridende eller flovt at dele fertilitetsproblemer, fordi andre ikke skal blande sig eller være del af Jeres private problemer, eller bare fordi……..…….  – fordi der er 117 rigtigt gode grunde til ikke ville have hjælp til at tale om det der er svært, kan det være en meget ensom og næsten umulig proces at gennemleve selv.

Hvis det ikke lykkes at blive forældre, er der stor risiko for at I kommer til at opleve et tomrum, en ensomhedsfølelse, og en følelse af at være en fiasko, fordi de uforløste ønsker, drømme og liv nu sættes i et nyt perspektiv. Hvis du og din partner har svært ved at sætte ord på følelser og har svært ved at dele det der er svært og ikke lykkes, kan det være en meget stor udfordring at være par i dette ocean af følelser.

Ved at vælge terapi og få set på parforholdets tab, sorg, værdier, fremtid, ønsker og behov, – er jeg overbevist om,  at det er muligt at finde en vej, hvor det er muligt at følges ad i parforholdet uden børn (hvor andre værdier og faktorer får lov at fylde) eller at finde den vej hvor I må skilles på trods af jeres kærlighed, fordi jeres værdier og behov er ændret (frivilligt eller ufrivilligt) og uforenelige.